Blogs » Arts & Handmade Crafts » Oilers vinner på NHL Heritage Classic

Oilers vinner på NHL Heritage Classic

• Evander Kane gjorde ett mål och assisterade två andra för att leda Edmonton Oilers till en 5-2-seger över Calgary i NHL Heritage Classic utomhus. Oilers noterade sin första hemmaseger för säsongen och Flames utökade sin förlustserie till fem matcher när fans, mestadels i Edmonton Oilers tröjor, såg matchen mot sina gamla rivaler, Alberta, på Edmontons Commonwealth Stadium matchen den.

Brett Kulak och Zach Hyman gjorde mål under de inledande 10 minuterna för att sätta Edmonton med 2-0 innan Nazem Kadri gjorde ett power-play-mål för Flames med 5:05 kvar av den första perioden. Men bara 71 sekunder senare gjorde Evan Bouchard mål med en assist från Connor McDavid, som återvände från två matcher med en överkroppsskada, och Oilers utökade sin ledning till 3-1. Calgary utjämnade till 3-2 efter AJ Greers mål med 5:16 kvar av den andra perioden. Men Vincent Desharnais svarade för Oilers att ta en 4-2 ledning med 13:44 kvar i regleringen, med Kane i en billiga NHL tröjor, förbi målvakten Jacob Markström i Calgary. Efter att ha bytt till en extra anfallare gjordes målet i ett tomt mål med 47 sekunder kvar av matchen. Edmonton förlorade i en övertidsmatch och förbättrade till 2-5, medan Calgary tappade till 2-6-1.