Blogs » Arts & Handmade Crafts » Arsenal komt na 14 jaar weer in de top 8

Arsenal komt na 14 jaar weer in de top 8

• De tweede ronde van de knock-outronde van de Champions League gaat door en Arsenal heeft na veertien jaar opnieuw de kwartfinales van de Champions League bereikt. In de tweede ronde van de Champions League-ronde van 16 bracht Arsenal Porto eerst terug naar dezelfde startlijn met een score van 1-0, en won vervolgens met 4-2 in de penalty shootout. Mensen die goedkope voetbaltenues dragen, hebben zo lang op dit moment gewacht!

In de eerste ronde van de wedstrijd tussen de twee partijen werd Arsenal, die buitenshuis speelde, gescoord door Porto in de laatste fase van de blessuretijd. Arsenal keerde terug naar huis en keek uit naar de overwinning. Na een periode van aanvallende en verdedigende overgangen in de eerste speelhelft maakte Odegaard in de 41e minuut een prachtige pass naar Trossard, waarna de Belg naar binnen sneed en met zijn rechtervoet in de verre hoek tikte. In de tweede helft creëerden beide teams dreigingen in een spannend duel, maar geen van beide teams kon de wedstrijd beëindigen totdat de strafschoppenserie begon. Op het laatste moment stapte Raya, aan wie coach Arteta dit seizoen belangrijke taken heeft toevertrouwd, naar voren in zijn voetbaltenues Arsenal. Hij redde twee strafschoppen van de tegenstander. Zijn teamgenoten Odegaard, Havertz, Saka en Rice Vervolgens scoorde hij op zijn beurt strafschoppen en hielp de Gunners winnen de wedstrijd met 4-2 en gaan voor het eerst sinds 2010 door naar de kwartfinales van de Champions League.

"Ik ben zo blij. Het is veertien jaar geleden, wat te lang is voor een club als Arsenal. We hebben echt ons best gedaan en uiteindelijk hadden we het magische moment", zei Arteta. De energie die in dit stadion ontstaat is ongelooflijk.