Blogs » Arts & Handmade Crafts » Leverkusen 3-0 Werder Bremen

Leverkusen 3-0 Werder Bremen

• In de 12e ronde van het Bundesliga-seizoen 2023-2024 versloeg leider Leverkusen Werder Bremen met 3-0 in een uitwedstrijd, won acht opeenvolgende competitieoverwinningen en bleef het klassement aanvoeren met een voorsprong van twee punten. Bayern versloeg Keulen met 1:0 in een uitwedstrijd, won de zesde overwinning op rij en eindigde op de tweede plaats met 32 punten.

Al na negen minuten in de wedstrijd scoorde Bremen-speler Deman een eigen doelpunt en nam Leverkusen een 1-0 voorsprong. Om de stand gelijk te trekken moest Bremen het initiatief nemen om aan te vallen, waardoor Leverkusen ook meer mogelijkheden kreeg tot de tegenaanval. In de 42e minuut scoorde Jeremy Frimpong, die de goedkope voetbaltenues droeg, met een knaller, waardoor de voorsprong met 2:0 werd vergroot. In de tweede helft scoorde Bremen een doelpunt, maar de scheidsrechter floot dit wegens buitenspel. In de 76e minuut brak Grimaldo, gekleed in voetbaltenues Bayer 04 Leverkusen, met de bal het strafschopgebied binnen en slaagde erin een volley te slaan, waarmee hij een 3-0 overwinning voor Leverkusen bezegelde. Uiteindelijk versloeg Leverkusen Werder Bremen met 3-0 in de uitwedstrijd, won acht opeenvolgende competitieoverwinningen en bleef met 2 punten voorsprong. Die dag was ook de 42e verjaardag van coach Alonso, en dit resultaat was een perfect cadeau van zijn discipelen. Alonso werd ook de eerste hoofdcoach in de geschiedenis van Leverkusen die het team naar "acht opeenvolgende overwinningen" leidde.