Blogs » Arts & Handmade Crafts » België stemt ermee in het toernooi te verspelen

België stemt ermee in het toernooi te verspelen

• Een focusgevecht in Groep F van de Europa Cup-kwalificatiewedstrijden, België versus Zweden. Voor de wedstrijd brak er een schietpartij uit in de straten van Brussel en werden twee fans die het voetbaltenues Zweden droegen doodgeschoten. Na 1-1 bij rust weigerde het Zweedse team te spelen, ook België stemde ermee in de wedstrijd te staken en de UEFA maakte bekend dat de wedstrijd werd opgeschort. Deze Europa Cup-kwalificatiewedstrijd begint in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, België.

ESPN-bronnen zeiden dat de schietpartij slechts 5 kilometer verwijderd was van het stadion. Toen het nieuws over de schietpartij het stadion bereikte, was de wedstrijd tussen België en Zweden nog aan de gang, en de spelers wisten er niets van. Bij de rust stonden de twee teams op een gelijkspel van 1-1. Zweden scoorde in de 15e minuut en de Belgische ster Lukaku scoorde de gelijkmaker voor het team. Zowel Belgische als Zweedse spelers werden tijdens de rust op de hoogte gebracht van de schietpartij. ESPN wees erop dat de Zweedse spelers in de tweede helft besloten de wedstrijd te staken, en de Belgische spelers stemden er ook mee in om de wedstrijd te staken. Vervolgens bracht de UEFA een officiële verklaring uit waarin werd aangekondigd dat de wedstrijd tussen België en Zweden werd afgelast. De Zweedse fans waren in paniek en verdrietig, veel media veroverden het tafereel en de Zweedse toeschouwers op de tribunes zagen er plechtig uit. Veel fans die goedkope voetbaltenues droegen kozen ervoor om in het stadion te blijven en bleven zingen: "Unite, United (All Together, All Together)! Vóór deze Europese voorronden hadden België en Oostenrijk zich in Groep F al op voorhand gekwalificeerd, met als slot 2024. De hoofdwedstrijd van de Europacup.